maanantai 13. elokuuta 2012

Fiilistelyä

Taannoin pohdin, minkähänlainen kivi menee sellaisen ison harmaan järkäleen päälle. No kas, tällainen! Aika tavalla täydellinen, oikea muoto ja riittävän pitkä kivi, jotta se tukeutuu keskitäyttöön eikä vain makaa reunan päällä. 

Taas ratkottu hankala kohta

Olemme vakuuttuneita, että aidasta tulee sitä tukevampi, mitä tukevammin kivet reunalla ovat. Päällekäin ladotut mutta mistään tukea saamattomat kivet lienevät tuomittuja pullahtamaan ulos aidasta jossain vaiheessa. Paino on tietysti tärkeä paikallaanpitäjä, mutta vähintään yhtä tärkeää on sitoa keskiosa reunoihin ja päin vastoin.

Kiviä on saanut lajitella melkolailla runsaasti. Jokainen vähänkään kauniimpi pyöreälinjainen kivi on siirretty syrjään odottamaan päällysvaihetta. Niitä on nyt aika paljon, mutta huolettaa silti riittävätkö nuo... onneksi tiedossa on, mistä löytyy vielä lisää.

Päällystyskiviä odottamassa vuoroaan

Alla vielä malliksi, miten pyöreät kivet aitaan aikanaan solahtavat. Jotain tuonkaltaista tulee päällys olemaan koko matkalta - taisimme juuri hylätä ajatuksen ruukkujen sijoituspaikoista aidan päällä - isot kivet eivät ollenkaan kunnioita ajatustamme ja tekevät moisien paikkojen teon liki mahdottomaksi.

Valmista aitaa päältä kuvattuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti