torstai 2. elokuuta 2012

Miten kiviaita somistetaan?

Kuvien siirtäminen kamerasta ja kännykästä on jotenkin ylivoimaista tällä hetkellä, siksi ei ole voinut raportoida aidan etenemistä, vaikka se onkin sitä tehnyt. Palataan siihen siis myöhemmin, kunhan saan kuvia. Kerron tässä vain sen, että ensimmäinen lakikorkeuteen kurkottava kivi on paikoillaan!

Aidan somistaminen vaivaa ajatuksiani. Ensiksikin leikkialueen puoleinen reuna. Siitä piti peittyä suurin osa maan alle, kun leikkialuetta laajennettaisiin kohti aitaa. Nythän aita on paljon alempana kuin vieressä oleva alue, aita olisi ollut luonteva raja alueelle. Vaan kun se on niin kaunis! Ja itse asiassa aika viihdyttävä noin, kulkuväylä siinä aidan ja leikkialueen välissä. Puhumattakaan muurahaisista, jotka taatusti pesivät aitaan heti, jos sitä vasten on hiekkaista/multaista maata. Nou nou! Pitää keksiä joku toinen ratkaisu, päässäni on alkanut itää idea jos toinenkin, mutta muotoa ne hakevat vielä... taidan tarvita vielä timpuria ennen kuin homma on valmis, jos yhtään osaan ajatuksiani tulkita.

Toiseksi yritän ratkaista aidan päälle tulevat istutusruukut. Projektisuunnitelmaan kirjattiin tynnyriruukut, mutta niiden kanssa on tullut ihan käytännön ongelmia. Hyvät tynnyrinpuolikkaat löytyivät nettikaupasta, mutta kokoa ei ole kerrottu. Paitsi tilavuus, josta voisi päätellä, että ne ovat aivan liian suuria tuohon aidan päälle sitten kuitenkin. Heppoisia wannabe-tynnyriastioita on löytynyt muutamastakin puutarhaliikkeestä, mutta jos ne eivät ole liian pieniä, ne ovat muuten niin rimpulan oloisia, että eivät miellytä tai sitten niitä ei ole kuin yksi tai kaksi jäljellä ja tarvitsen neljä. Tai sitten niitä kutsutaan suojaruukuiksi, eli pitäisi olla sisusruukku lisäksi. Sitä paitsi olen alkanut nähdä mielessäni kiiltäviä vihreitä pulleita keraamisia ruukkuja puisten tynnyreiden sijasta... lieneekö sellaisia yhtään helpompi löytää, mene ja tiedä. Nyt on kuitenkin oikea aika lähteä moisia etsimään, taitaa olla alennusmyynti ajankohtainen asia.

Kolmanneksi olen alkanut haikailla komeista takorautaisista roihutelineistä talvenvaraksi. Kaamea miten kalliiksi tämä aita vielä käykään, onneksi kaikkea ei tarvinne hankkia vielä tänä vuonna. Lopuksi motivaatiokuvia: http://pinterest.com/search/?q=stone+fence

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti